Běh dobré vůle Nadace Olgy Havlové bude opět pomáhat rodinám v tísni

V září se již pošesté uskuteční Běh dobré vůle, který za pět let své existence pomohl částkou 1 943 327 korun 229 rodinám v tísni. Z toho loňský pátý ročník vynesl rekordních 658 800 korun na pomoc 103 rodinám v tísni. Závodu se dosud zúčastnilo přes dva a půl tisíce malých a dospělých závodníků.

Pomoc rodinám, které přišly o střechu nad hlavou

Stalo se již nepsanou tradicí, že každoročně část výtěžku obdrží rodiny ohrožené ztrátou bydlení. Naše nadace jim poskytuje pomoc v rámci projektu Nejdřív střecha. Částka ve výši 329 400 tisíc korun posloužila 82 rodinám na úhradu ubytování v azylových domech. Rodiny s dětmi tak mohly zůstat pohromadě, děti nebyly odloučeny od rodičů a umístěny do ústavů. Sociální pracovníci jim nabídli pomoc s vyřízením sociálních dávek a doučováním dětí, zajištěním potravinové pomoci a také při hledání stabilního bydlení.

Pomoc rodičům, kteří pečují o děti nebo své blízké se zdravotním znevýhodněním

Péče o děti s handicapem pro rodiče, obzvlášť rodiče samoživitele, je velice vyčerpávající. Nedostupnost odlehčovacích služeb, neustálé shánění peněz na úhradu zdravotnických pomůcek či rehabilitací, a navíc péče dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu často vede k rozpadu rodiny a psychickému vyčerpání pečujícího rodiče. Díky výtěžku z Běhu dobré vůle jsme mohli přispět 21 rodinám na zakoupení invalidních vozíků, sluchadel a jiných kompenzačních pomůcek, které nejsou plně financované zdravotními pojišťovnami a které by si jinak nemohli z finančních důvodů dovolit pořídit.

Konkrétní pomoc přinesl 5. ročník běhu malému Adámkovi, který díky běžcům získal speciální zdravotní kočárek. Adámek v důsledku dětské mozkové obrny bohužel stále nechodí a na kočárku je plně závislý. "Pracujeme na tom, aby Adámek nemusel kočárek potřebovat, ale je to běh na dlouhou trať. Věřím, že ho Adam vyhraje. I když je to velmi náročné - jak finančně, tak psychicky. Díky nadaci jsem ale zase o krok dál," napsala nám Adámkova maminka.

Ze srdce děkujeme všem našim běžcům za pomoc a dobrou vůli!

Foto ze závodu: Jiří Vinš

REGISTRTUJTE SE NA BĚH 10. ZÁŘÍ 2024 A POMÁHEJTE DÁL RODINÁM V TÍSNI

 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: