Olga je tu s námi

Díky vám již 25 let pomáháme potřebným!

V roce 2016 uplynulo 20 let, co paní Olga Havlová odešla. Okaz paní Olgy jsme si připomněli prostřednictvím osvětové kampaně Olga je tu s námi a konkrétních příběhů osob, kterým Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl pomoc.

Shlédněte spot kampaně Olga je tu s námi

Radek

Radkovi je 25 let.  Nikdy nepoznal své rodiče, vyrůstal v dětském domově v České Lípě. V roce 2013 úspěšně dokončil bakalářské studium na Vysoké škole finanční a správní. Nyní pokračuje ve studiu druhého ročníku navazujícího magisterského programu a je zároveň výkonným ředitelem organizace Vteřina poté, která pomáhá dětem vyrůstajícím v zařízeních institucionální péče.  Radek patří mezi ty mladé lidi, které VDV podporuje při studiu v rámci programu Fond vzdělání

Anika

Osmiletá Anika se narodila s dětskou mozkovou obrnou. Od malička musí intenzivně denně rehabilitovat, potřebuje dohled a asistenci při běžných činnostech. Lékaři Anice doporučili absolvovat intenzivní neurorehabilitaci, která je komplexní léčbou pro pacienty s dětskou mozkovou obrnou a není ani částečně hrazena zdravotními pojišťovnami.  VDV v roce 2015 přispěl Anice na pobyt v rehabilitačním zařízení částkou 10 tis. Kč z Fondu pomoci dětem s dětskou mozkovou obrnou

Adélka

Adélce je 14 let a v důsledku dětské mozkové obrny je upoutaná na invalidní vozík a odkázaná na pomoc druhé osoby. Přesto Adélka s pomocí asistentky navštěvuje běžnou školu a sportuje. Významným přispěním k Adélčině větší samostatnosti a menší závislosti na jiných osobách byl elektrický vozík. VDV přispěl na pořízení elektrického vozíku pro Adélku částkou 10 tis. Kč, prostřednictvím svého stěžejního programu Cesty k integraci.

Jiří

Jiří je klientem Domova sv. Anežky v Týně nad Vltavou – Čihovicích. Domov pomáhá dospělým lidem se zdravotním postižením při začleňování do běžného života. Součástí Domova je i chráněná truhlářská dílna, která poskytuje pracovní uplatnění sedmi lidem s postižením. V rámci programu Cesty k integraci přispěl VDV na vybavení dílny nákupem stroje pro výrobu dřevěných briket v hodnotě 481 tis. Kč.

Zuzanka

Zuzanka vyrůstá spolu s dalšími dětmi v dětském domově v Chomutově. Dětem z tohoto domova umožnil VDV díky projektu Prázdniny prožít část léta v zahraničí a podívat se k vysněnému moři.

Další příběhy naší pomoci

Video spot připravili

• Koncept, scénář, režie: Martin Dušek
  • Ilustrace: Kateřina Kynclová
  • Hudba: Šimon Holý
  • Účinkující (interpret):Bára Barabáš Štěpánová
  • Produkce: Martin Dušek & Ex Lovers

Děkujeme partnerům kampaně

Česká televize, Ex Lovers, Kino Aero, Bio Oko, Světozor, Railreklam, Metrovision, ČSOB, RunCzech, Kino Lucerna, Kino Art, Kino Metropol, Febiofest a Cinema City Czech, s.r.o.